Maak kennis met het team: Froukje Hernamdt

 

13-06-2021

Binnen Natuer mei de Mienksip werken een aantal mensen ‘achter de schermen’. Via de nieuwsbrief en website stellen wij ze graag aan je voor.

Froukje Hernamdt werkt sinds december 2020 als projectleider nieuwe initiatieven voor Natuer mei de Mienskip. Ze is zo’n zes jaar in dienst bij de Friese Milieufederatie en momenteel zo’n 60% van haar tijd werkzaam voor Tsjoch Op!, samen met Marieke Kroese die al eerder is voorgesteld op de site. 
Froukje opperde in een gesprek met projectleider Johan Grijpstra om de pilot ‘Nieuwe Initiatieven’ Tsjoch Op! te noemen. “Want alles heet al pilot of initiatief, dus het leek ons beter een naam te bedenken die wervend is en energie geeft. Zo ontstond de titel ‘Tsjoch Op!. dat straalt energie en tempo uit. Het werken voor Tsjoch Op! is een feest!”, vertelt Froukje.

Al bijna 30 nieuwe initiatieven voor het realiseren van natuur zijn binnengekomen. De meeste initiatieven melden zich zelf, maar het team van Tsjoch Op! ziet zelf soms ook kansen voorbijkomen waar dan proactief op geacteerd wordt. “Er wordt wel eens gevraagd wat de werkwijze is van Tsjoch Op!. Maar dat is best lastig te vertellen, want er is niet één initiatief hetzelfde.”

Het werken voor NmdM /Tsjoch Op! past Froukje als een jas, vertelt ze enthousiast. “Het is proactief, er moet creatief gedacht worden en er moet snel geleverd worden. Heerlijk dus!”