Maak kennis met het team: Tineke van der Weg

 

23 februari 2023

Binnen Natuer mei de Mienskip werken een aantal mensen ‘achter de schermen’. Via de nieuwsbrief en website stellen wij ze graag aan je voor. Tineke van der Weg werkt sinds begin januari 2023 als verkenner voor Natuer mei de Mienskip.

Al ruim 14 jaar werkt Tineke bij provincie Fryslân. Vanuit die organisatie heeft ze voor nu de overstap gemaakt naar Natuer mei de Mienskip. Bij de provincie is Tineke begonnen als communicatieadviseur voor diverse projecten. Later heeft zij de overstap gemaakt naar de inhoud en heeft zij zich nuttig kunnen maken voor de gastvrijheidssector en het project Holwerd aan Zee. Aan dit rijtje kan nu worden toegevoegd: het werken aan de ontwikkeling van natuur.

“Natuer mei de Mienskip, maar ook de doelstelling om natuur te realiseren, is een nieuw onderwerp voor mij. Toch denk ik dat ik me hier ook zeker nuttig kan maken. Misschien juist wel doordat ik er nog helemaal blanco in sta. Dit lijkt mij zeker handig voor mijn rol als verkenner. Ik moet de, hopelijk juiste, vragen stellen over en onderzoek doen naar de opgaven om een helder beeld te krijgen van de situaties. En juist die werkzaamheden liggen mij goed.”

Voor nu bestaan de werkzaamheden vooral nog uit inwerken en verkennen op het verkennerswerk. “Samen met mijn collega-verkenners zijn we aan het verdelen wie welke gebieden oppakt. Zodra dit duidelijk is, kunnen we gericht aan de slag en de boer op, iets waar ik naar uitkijk. Fryslân is mijn thuis, ik vind het mooi dat ik mijn steentje kan bijdragen aan het nog mooier maken van onze provincie. Ik heb er zin in!”